LogTemp

Från Temperatur.nu/m.nu Wiki
Hoppa till:navigering, sök

LogTemp är en Windowsmjukvara som är enkel att installera och har ett relativt stort stöd för olika sensorer.


Installationsguide[redigera]

 1. Ladda ner och starta installationen av 1wire-drivrutinerna
 2. Anslut temperaturnätet till din dator.
 3. Ladda ner och installera Logtemp. (Direktlänk till den senaste versionen, 2.24)
 4. Starta LogTemp.
 5. Välj Show/Setup (Visa/Inställningar)
 6. Välj vilken typ av adapter du använder (USB/DS2409 eller DS9097E) samt på vilken port adaptern finns. USB-adaptern finns vanligtvis på port 1. Serielladaptern finns vanligtvis på port 1-4, men i bland på högre portar. Testa dig fram!
 7. Det kan vara lämpligt att använda ett Intervall på 1 minut. Automatically start measuring och Show selected sensor on Systray bör klickas i.
 8. Klicka på Go för att starta mätningarna. (Görs automatiskt vid nästa programstart om "Automatically start measuring" valdes i föregående steg.)
 9. Visas ett frågetecken i den blågröna rutan i Systray - Högerklicka på raden med temperaturangivelser länst ner i programmets huvudruta och välj Set systray sensor.


Om du vill ge sensorerna ett namn som det är lättare att relatera till än id-nummer, högerklickar du på sensorn i programfönstrets nederkant och väljer properties.

Andra sensorer än temperatursensorer[redigera]

 1. Se till att du klickat i den aktuella sensortypen i inställningarna.
 2. Dyker inte sensor upp automatiskt är sannolikheten stor att du måste definiera vilken sensortyp du använder. Längst ner till höger i programfönstret finns då en ruta med "Unknown Sensors". Högerklicka på sensorn och välj rätt typ.

Support[redigera]

Behöver du support på programmet? Ställ dina frågor i forumet