Hipster Temp

Från Temperatur.nu/m.nu Wiki
Hoppa till:navigering, sök

Hipster Temp är en widget för Android som kan visa temperaturen där du befinner dig eller där du själv väljer. Det som verkligen står ut är att den är väldigt anpassningsbar.

Användaren har möjlighet att ändra mycket till sitt eget behag. Uppdateringsintervallet går att ställa in från 15 minuter och upp till 6 timmar. Det går även att visa temperaturen i 4 olika temperaturskalor: Celcius, Fahrenheit, Kelvin och Rankine. Det var detta som var grundtanken till namnet Hipster Temp, då det inte förekommer Kelvin eller Rankine i vardagliga sammanhang och bör därmed tilltala hipsters.

Utseendet är väldigt anpassningsbart. Användaren kan välja mellan de olika interna typsnitten som finns på ens Android, eller leta upp ett nerladdat sådant på ens externa lagringsutrymme. Det finns även möjlighet att välja mellan fet- och kursivstil om typsnittet tillåter. För att få bättre kontrast går det att välja en svart ytterlinje som omringar texten på ens widget. Färg och storlek på texten är också möjligt att ställa in. Färgväljaren är en modifierad variation av SuperdryColorPicker där jag har ändrat utseendet för att mer passa till Hipster Temps designprofil och har även lagt till ett urval standardfärger att välja mellan.

Hipster Temp använder sig utav Little Fluffy Locaion Library, vilket gör att ens position kan bestämmas effektivt samtidigt som den är skonsam mot batteriet.

--Musenkishi 14 maj 2012 kl. 19.54 (CEST)